خانه تاب آوری با همکاری مدرسه روانشناسی برگزار میکند
آخرین ویرایش: ۱۴۰۲/۰۲/۱۳ دسته بندی: تابآوری در رسانه,روانشناسی
خانه تاب آوری ایران با همکاری مدرسه روانشناسی برگزار میکند انعطاف پذیری، بازیابی، جهیدن از دشواری،… همه از نام های دیگر تاب آوری (Resilience) هستند.
اولین رسانه تاب آوری ایران با نام خانه تاب آوری ایران در زمینه تاب آوری روانشناختی فعالیت میکند جمعی از نویسندگان و مترجمین را در همراهی با توسعه و ترویج تاب اوری در اینترنت فارسی معرفی کرده است که خدمات ویژه ای به از جمله دهها عنوان کتاب تخصصی در زمینه تاب آوری و انتشار صدها یادداشت در رسانه های مختلف ارایه نموده اند.
اینکه انسان بتواند پس از تجربه ی یک رویداد استرس زا، بحران و تروما، خود را نبازد و چه بسا قوی تر از قبل به زندگی ادامه دهد به نوعی با تمرکز به نقاط قوت خود و قرار نگرفتن تحت تاثیر اتفاقات بیرونی امکان پذیر است.
مقالات و تحقیقات بسیاری وجود دارد که میزان اهمیت تاب آوری را متذکر می شود: تاب آوری پایین باعث شیوع اختلالات روانی می شود، رضایت زناشویی را کم می کند، خشونت های اجتماعی و خانگی را بالا می برد و حس شادکامی و سلامت روان را مختل می کند.
افزایش اضطراب و احتمال اعتیاد از دیگر نتایج پایین بودن تاب آوری است.
کودکان و هر موضوعی که به آن ها مربوط است از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد چرا که به باور خیل عظیمی از نظریه پردازان، نحوه ی زیستن انسان در بزرگسالی به چگونگی درک او از زندگی در کودکی گره خورده است. اگر کودک رابطه ای ایمن با مراقبان خود برقرار کند به این اعتقاد می رسد که دنیا جایی امن و قابل اعتماد است، چنین شخصی می تواند عدم موفقیت های خود در زندگی را به منزله تجربه ای قابل استناد در نظر بگیرد و قدم های بعدی را با خلاقیت و راهکارهایی جدید بردارد.
(برگرفته از کتاب تاب آوری در کودکان ، راهکارهای خلاقانه برای کمک ، ترجمه زهرا کشفی، مهسا امیری،۱۳۹۸)
در این وبینار که با همکاری مدرسه روانشناسی و خانه تاب آوری ایران برگزار خواهد شد، با توجه به اهمیت موضوع ، از ارکان اساسی در تاب آوری سخن به میان خواهد آمد و استراتژی هایی برای تقویت تاب آوری ذکر خواهد شد.
گرچه مخاطبان اصلی این وبینار روانشناسان و متخصصان سلامت روان درمدرسه روانشناسی هستند،
مربیان و مراقبان کودک و والدین نیز می توانند از مباحث مطرح شده بهره گیرند.
امید است که با استقبال هر چه بیشتر متخصصان بهداشت و سلامت روان، برگزاری این سلسله وبینارها در باب تاب آوری تداوم یابد و گامی بلند در تاب آوری و سلامت روان افراد جامعه برداشته شود.
نویسنده: قاصد
رسانه تاب آوری ، سلامت روان ، سلامت اجتماعی ، بهداشت و ارتقا سلامت
- ۲۹آبان
- ۲۳شهریور
- ۱۹شهریور