کارگاه تاب آوری دانشگاه آزاد تهران شمال
آخرین ویرایش: ۱۴۰۲/۰۳/۱۱ دسته بندی: تابآوری در رسانه,قاصدک خبر
کارگاه تاب آوری دانشگاه آزاد تهران شمال : کارگاه تابآوری و مهارتهای زندگی، به همت کلینیک سلامت روان رسا، وابسته به جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، و دانشکده علوم زیستی دانشگاه آزاد تهران شمال در مجتمع شهید چمران این دانشکده برگزار شد. دانشجویان در این کارگاه با تسهیلگری دکتر ریحانه جباری، مدرس دانشگاه و خانه تابآوری، ابتدا با مفاهیم اولیه تابآوری و خطاهای موجود در تعریف این مبحث آشنا شدند. سپس به مؤلفهها و منابع تابآوری پرداخته شد و در ادامه مخاطبین ویژگیهای افراد تابآور و چگونگی تقویت این ویژگیها در خود را مورد کاوش و بررسی قرار دادند.
در پایان این جلسه که با حضور رئیس محترم دانشکده، معاون محترم فرهنگی و تعدادی دیگر از اساتید و مسئولین با همراهی دانشجویان برگزار شد، پرسش و پاسخ نیز حول محور تابآوری انجام گردید.
می توان تاب آوری را به صورت زیر تعریف کرد: انعطاف پذیری در تفکرات، احساسات و رفتارها در مواجهه با سختی های زندگی و دوره های طولانی تحت فشار بودن به طوری که پس از طی بحران قوی تر، داناتر و توانمندتر شده باشیم.
اصل و اساس تاب آوری توانایی سازگار ماندن در شرایط سخت و سپس تغییر مسیر دادن به شرایط جدید است.
در حقیقت ما مرتباً در حال استفاده از تاب آوری هستیم، ولی مواقعی هم هستند که تاب آوری مان به شدت به چالش کشیده می شود. برخی مواقع، چالش ها در قالب اتفاقاتی که در زندگی برایمان می افتند نمودار می شوند از قرار باید بپذیریم که زندگی مرتبا تاب آوری ما را به چالش می کشد و هیچ کس هم از این قاعده مستثناء نیست.
جدای از حوادث غیرمترقبه و خارج از انتظار، تاب آوری مان در شرایطی که به صورت بلندمدت تحت فشار باشیم و امیدی به تمام شدن شرایط فشار نداشته باشیم هم به چالش کشیده می شود.
تاب آوری چه چیزی نیست؟
معمولا افراد تاب آوری را با بازگشت به حالت اولیه اشتباه می گیرند و در نتیجه، تصور می کنند که انسان ها مانند توپ های پلاستیکی هستند که وقتی به زمین می خورند بدون هیچ تغییری سریعا به بالا برمی گردند.
وقتی افراد به چنین پدیده ای اعتقاد داشته باشند، در مواجهه با افرادی که دچار بحران شده اند از اصطلاح “خودت را جمع و جور کن” استفاده می کنند.
اشکال این باور این است که افراد متوجه این حقیقت نمی شوند که انسان ها مانند توپ نیستند که به زمین بخورند و بدون هیچ تلاشی دوباره به حالت اولیه خود بازگردند بلکه باید پس از زمین خوردن برای دوباره سرپا شدن تلاش کنند.
حقیقت این است که هر کس در زندگی با مانع و مشکلی مواجه شده باشد قطعا پس از گذر از آن، تغییرات بسیار مهمی مانند تغییر دیدگاه و یا تغییر نظام ارزش ها را در خود احساس کرده است.
نویسنده: قاصد
رسانه تاب آوری ، سلامت روان ، سلامت اجتماعی ، بهداشت و ارتقا سلامت
- ۱۳شهریور
- ۳شهریور
- ۳شهریور
- ۳شهریور
- ۳شهریور
- ۲شهریور