باشگاه تاب آوری ، فراز و فرود زندگی

تاب آوری را می‎توان آموخت در مسیر پر از  فراز و فرود زندگی تاب آوری از ملزومات اصلی است  مغز یاد می گیرد که با قرار گرفتن مکرر در شرایط سخت یا بحران ها سازگار شود

سارا حق بین در یادداشتی در باشگاه تاب آوری نوشت فراز و فرود زندگی و بعضی از مشکلات و دشواری‌هاگاهی ممکن است  راهی برای تغییر اولویت‌ها و دیدگاه‌های ما باشند و به نوعی زنگ بیدارباش را برای ما بصدا در آورند.

می‌دانیم که افراد به طرق مختلف با ناملایمات برخورد می‌کنند و رویکردها و راهبردهای مختلفی که آنها بکار می‌بندند توسط فرهنگ، جامعه و سیستم‌های خانواده‌ای که در آن بزرگ شده‌اند و بخشی از آن هستند، آموخته و شکل گرفته است.

به هر روی، همه ما چه در حال کنار آمدن با ناملایمات باشیم، چه در حال عقب نشینی از شکست ها یا احساس خشم از دنیای نامطمئن امروزی، همگی این تجربیات، ما را قوی تر می کنند ضمن اینکه فراز و فرود زندگی میتواند بنوعی چاشنی عمر آدمی نیز بشمار آید
ما می توانیم این طور به ماجرا نگاه کنیم: وقتی به چالشی برمی خوریم، توانایی های پنهان خود را آشکار می کنیم و  ظرفیت خود را برای رنج بردن از شکست ها و ساختن شخصیت قوی تر تقویت می کنیم. سختی ها و انعطاف پذیری که در مقابل آنها از خود نشان می دهیم ما را حساس تر و همدل تر می کند و در برابر چالش ها سخت روتر می شویم. 
دشواری ها راهی برای تغییر اولویت ها و دیدگاه های ما بوده و به نوعی زنگ بیدارباش. داستان های تلخ و شیرین زندگی، عاملی برای افزایش تاب آوری در ماست. 
تاب آوری را می‎توان آموخت. مغز یاد می گیرد که با قرار گرفتن مکرر در شرایط سخت یا بحران ها سازگار شود و در فراز و فرود زندگی کمترین آشفتگی و تنش را تجربه کند

مطالعات متعددی  نشان داده اند که تاب آوری را می توان آموخت و مانند یک ماهیچه، هرچه بیشتر از آن استفاده کنید، قوی تر می شود. حتی اگر سخت به نظر می رسد، آن را امتحان کنید 

خوشبختانه گام های ساده ای وجود دارد که می توانیم برای کاهش اضطراب، افزایش استقامت و بهبود تاب آوری آنها را دنبال کنیم. 

به دنبال منابع و اخبار الهام بخش باشید. راهی برای دریافت دوزهای سریع مثبت و الهام بخش بیابید.


به خود اجازه دهید تا احساسات خود را احساس کنید. گاهی اوقات یک گریه خوب یا یک تنهایی یا هر احساس دیگری به طور کامل می تواند به ما کمک کند تا خود را دوباره پیدا کنیم و کمتر تحت تأثیر احساسات و هیجانات ناگهانی قرار بگیریم.


ورزش کنید. ورزش به هر روشی که انتخاب کنیم، کمک می‎کند تا استرس را رها کنیم، سطح انرژی خود را افزایش دهیم و اندورفین را در سیستم جسمانی خود افزایش دهیم.


اوقات تاب آوری خود را در گذشته به خاطر بیاورید. چه چیزی به شما اجازه می داد در گذشته احساس شجاعت، قدرت و سرسختی داشته باشید؟ با یادآوری چنین لحظات زندگی، می توانید احساس قدرت و توانمندی را در خود افزایش دهید.


با کسی که به او اعتماد دارید صحبت کنید. داشتن گفتگوی معنادار و صادقانه می تواند به ما کمک کند کمتر احساس تنهایی کنیم و به ما اجازه می دهد تا در مورد آنچه که بیشتر به آن نیاز داریم، شفافیت پیدا کنیم.


به کسی که می دانید تاب آوری دارد فکر کنید. در حالی که سعی می کنیم با نسخه خودمان از قدرت درونی ارتباط برقرار کنیم، فکر کردن به برخی افراد با انعطاف و تاب آوری بالا می تواند به ارائه نمونه ای عینی از تاب آوری و قوت بخشی به اراده ما کمک کند.


از طریق مدیتیشن یا دعا با منبع خود ارتباط برقرار کنید. با صرف زمان برای سکوت و معطوف کردن توجه خود به درون، می توانیم با آنچه که به نظر مقدس به نظر می رسد، دوباره ارتباط برقرار کنیم.   
کارهای معمولی روز را انجام دهید. این روش گاهی اوقات کمک می کند که به سادگی به روال عادی خود بازگردیم، حتی اگر احساسی برای آن نداشته باشیم. بازگشت به چیزهای آشنا می تواند به حل مجدد مسائل در درون کمک کند.


در طبیعت قدم بزنید. بیرون رفتن و قدم زدن در طبیعت می تواند به شارژ روانی و بازیابی جسمی ما، پاکسازی ذهن و تقویت حواس کمک کند.
بنویسید. نوشتن افکار و احساساتمان می تواند به ما کمک کند تا آنچه را که در حال وقوع است درک کنیم و درک کنیم که چالش های زندگی نیز فرصت هایی برای رشد و یادگیری هستند.


تاب آوری شخص دیگری را تقویت کنید. گاهی اوقات بهترین راه برای برقراری ارتباط مجدد با تاب آوری این است که با تشویق و محبت خود از شخص دیگری حمایت کنیم.


نسبت به خود و انسانیت خود، شفقت و دلسوزی داشته باشید. خودشفقت ورزی و کاهش انتظاراتمان عامل مهمی در تقویت تاب آوری است، اینکه نباید همیشه قوی و آسیب ناپذیر باشیم.


به موسیقی گوش دهید. چند آهنگ یا ترانه برای گوش دادن انتخاب کنید که به شما کمک می کند تا موتور شجاعت و قدرت شما دوباره روشن شود.


تنفس صحیح داشته باشید. دم و بازدم صحیح به روشی نیروبخش می تواند به ایجاد مجدد حس سرزندگی و سرسختی در شما کمک کند.


اقدام عملی کنید. زمانی که احساس خستگی و درماندگی دارید، با اقدام کردن و برداشتن یک گام عملی می توانید به بهبود وضعیت خود کمک کنید.

توانایی دیدن آنچه هست به جای آنچه دوست دارید، بخشی از این مهارت است؛ فعال بودن به جای واکنشی و قاطعانه به جای تهاجمی یا منفعل بودن.
به یاد داشته باشید که در تجربه خود تنها نیستید.

تشخیص جهانی بودن عواطف انسانی مان می تواند مفید باشد، به یاد داشته باشیم که دیگران نیز گهگاه احساس آسیب پذیری می کنند و تحت فشار قرار می گیرند.
یک گروه حمایتی تاب آوری تشکیل دهید.

تعداد انگشت شماری از افراد همفکر را که می توانند حمایت گر و الهام بخش باشند، شناسایی کنید. یک گروه دو نفره هم می تواند موثر باشد.


مجموعه ای از نقل قول های الهام بخش تهیه کنید.

به دنبال عبارات و نقل قول هایی باشید که به شما کمک می کند و تاب آوری شما را تقویت کند.
شعار خود را داشته باشید. یک شعار یا بیانیه مختصری از نیت خود آماده کنید تا در صورت نیاز بتوانید به آن رجوع کنید؛ مثلاً : «حتی در مواجهه با ابهام ها، با قدرت و عشق به جلو می روم.»
برنامه روزانه مراقبت از خود را تنظیم کنید.

فعالیت هایی را شناسایی کنید که به شما کمک می کنند تا بهترین احساس را داشته باشید. این فعالیت ها ممکن است شامل ورزش، مطالعه، مدیتیشن، عبادت، استراحت کافی و تغذیه سالم باشد.
ذهن آگاهی را در زندگی روزمره تمرین کنید. هر چه بیشتر در تمام لحظات زندگی، حضور در لحظه و اکنون را تمرین کنید، بهتر می توانید برای هر چیزی که زندگی سر راهتان قرار می دهد کامل و کافی ظاهر شوید.
توانایی مدیریت احساسات قوی داشته باشید. این مستلزم این است که بتوانید بدون تکانش گری و پاسخ گویی از روی احساسات، اقدام کنید. همچنین توانایی کنار گذاشتن احساسات را در مواقعی که نیاز به تفکر و عمل آگاهانه است، در بر می گیرد.

به عنوان مثال، زمانی که عصبانی یا آسیب دیده اید، قبل از اقدام فکر کنید.


به دنبال هدف و معنا باشید. اگر بخواهیم بتوانیم احساساتی را که در یک بحران برانگیخته می شود مدیریت کنیم، توانایی درک آنچه اتفاق می افتد و یافتن معنا در آن بسیار مهم است. اعمال معنوی و مذهبی اغلب جزء این عوامل هستند.
تصویر بزرگتری از وقایع را ببینید. به طور کلی افراد تاب آور صفت خوش بینی را دارند و افراد خوش بین نسبت به بدبین ها وسعت دید بیشتری از وقایع دارند. آنها اتفاقات خوب و بدی را که در زندگی رخ می دهد، موقتی می بینند تا دائمی. از نظر آنها این نیز خواهد گذشت. آنها همچنین رویدادها را به عنوان تأثیری خاص بر بخش های خاصی از زندگی شان می بینند تا تأثیری فراگیر بر کل زندگی یا آینده شان و کمتر خود یا دیگران را سرزنش کرده و خودبخشودگی بیشتری دارند.
شوخ طبع باشید. دیدن وقایع و رویدادها با نگاه طنز و نه جدی و فراگیر دیدن آنها و حتی شکرگزاری بابت رخ دادن بعضی اتفاق ها که دریچه‎های ارزشمند زندگی را بر ما آشکار می کند، بسیار تأثیرگذار است.


ارزش های خود را تقویت کنید. تصمیم بگیرید چه چیزی برای سیستم اعتقادی شما اساسی است و این باورها را آنقدر عمیق کنید که هیچ چیز نتواند آنها را خراب کند. آنها را در محل کار و خانه خود بیابید.

اغلب هیچ ارزش اصلی واحدی وجود ندارد، مگر مجموعه ای مکمل، مانند وفاداری، صداقت، شجاعت، اعتماد به نفس و انصاف. هر چیزی که برای شما مهم است را در آغوش بگیرید و تقویت کنید.


به دنبال موقعیت های ناآشنا و تجربه های جدید باشید.

از آسیب پذیر بودن نترسید. در چیزی که می خواهید یاد بگیرید مبتدی باشید. تمرین کنید وقتی همه چیز آرام است چگونه کنترل اضطراب و مقاومت در برابر نیروهای غیرقابل پیش بینی را ابراز کنید.
کتابخانه شخصی خود را بسازید:

فهرستی از کتاب هایی که الهام بخش رشد شخصی هستند و هوش هیجانی و مهارت های مقابله ای را تقویت می کنند، نگه دارید. آنها را به لیست علاقه مندی های خود اضافه کنید یا بهتر از آن، تعدادی را در قفسه کتاب خود بگنجانید تا بتوانید در زمانی که بیشتر به آنها نیاز دارید به آنها دسترسی پیدا کنید.

در مسیر پر فراز و فرود زندگی تاب آوری شاید بیش از هر چیز دیگری بتواند به ما کمک کند .

 

 

منبع باشگاه تاب آوری میگنا

نویسنده: قاصدک خبر

دیدگاه خود را بنویسید